Vanliga frågor och svar(FAQ).

Här har vi samlat vanliga frågor som vi får om våra produkter. Vi hoppas du finner svar på dina frågor här och skulle du inte finna frågan här, så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Vägledning inför din scooter köp

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder tillsammans med Klarna faktura, kortbetalning, banköverförning, kontoöverförning, swish och delbetalning.

När skickas fakturan?

Fakturan skickas per e-post inom ett par timmar efter din order har skickats. Du finner även fakturan i ditt Klarna konto på www.klarna.se

Hur fort får jag min produkt?

Vi levererar lagerförda varor inom 1-2 arbetsdagar.

Vilken elsparkcykel ska jag köpa?

Vi har en stor mängd olika elsparkcyklar i olika budgetar för olika behov. Vi rekommenderar att du kollar noga på följande specifikationer inför ditt köp:

  • Räckvidd - Hur långt du behöver komma på en laddning. Detta står på respektive produktsida.
  • Motoreffekt - Hur stark motor du önskar. Detta står med på respektive produktsida.
  • Däck - Om du vill ha punkteringsfria däck eller luftdäck. Våra bästsäljare är med punkteringsfria däck. Detta står med på respektive produktsida.
  • Prisklass - Vilken budget du har kommer ha en stor inverkan på vilken scooter blir optimalast för dig. Priserna finns med på respektive produktsida.
  • Utseende - Utseende är viktigt för många användare. Se till att smaken faller och att du tycker scootern passar dig. Du finner produktbilder på respektive produktsida.

Går det att förlänga förfalldatumet på fakturan?

Ja du kan förlänga förfallodatumet genom Klarna. Du kan förlänga genom Klarna appen eller genom att kontakta klarnas kundservice. Tänk på att du alltid har 30 dagars betalningstid hos oss att betala din vara efter att den har skickats.

Vilka frakt alternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder Schenker ombudsfrakt, hemleverans och även upphämtning i vårt lager.

Är elsparkcyklar spärrade?

Elsparkcyklarna är spärrade till 20km/h, men du har möjlighet att välja utan spärr i produktsidan när du lägger till produkten i varukorgen.

Vad säger lagen om elsparkcyklar?

I Sverige säger lagen att elsparkcykel klassas som en cykel och därför är reglerna liknande som en vanlig cykel utom vissa skillnader. Det är tillåtet att framföra elsparkcykeln på allmänna vägar med en maxhastighet på 20km/h och maximal motoreffekt på 250w. Lagen säger även att elsparkcyklar ska vara utrustade med belysning, bromsar, reflexer och en ringklocka samt hjälmkrav upp till 15 års ålder.

Vad är nominell motoreffekt?

Nominell motoreffekt är den effekt som elsparkcykeln kan nyttja konstant. Max effekten är den effekt som elsparkcykeln nyttjar vid branta uppförsbackar där den behöver en extra kick. Max effekten går enbart att nyttja under kortare stunder och inte konstant.

Kommer elsparkcykeln färdig monterad?

Vi levererar elsparkcyklarna nästan ihop monterade. Det skiljer sig lite från modell till modell, men de flesta behövs enbart styret skruvas dit samt fotstöd och sedan bara att tuta och köra.

Hur underhåller jag min elsparkcykel när den är avställd?

Det är viktigt att underhålla elsparkcykeln vid exempelvis längre avställning och vid vinterförvarning.:

  • Ladda den minst varje 30nde dag
  • Se till att du har luft i däcken
  • Förvara den inte i utrymmen som har risk för fuktskada
  • Lås elsparkcykeln fast i något om den förvaras i ett utrymme dit flera människor har tillgång till
  • Se gärna över bromsar, vikmekanismen och elsparkcykeln allmänt under förvarningen

Hur lång räckvidd har en elsparkcykel?

Den optimala räckvidden anges på varje produktsida. Optimala räckvidden har en inverkan av flera olika faktorer. Några vanliga faktorer som har inverkan är körstil, terräng, förarvikt och temperaturen. Det är rekommenderat att använda eco mode om man önskar nyttja den längsta räckvidden. Se även till att du har rätt lufttryck i däcken om du har luftfyllda däck.

Hur lång räckvidd har en elsparkcykel?

Den optimala räckvidden anges på varje produktsida. Optimala räckvidden har en inverkan av flera olika faktorer. Några vanliga faktorer som har inverkan är körstil, terräng, förarvikt och temperaturen. Det är rekommenderat att använda eco mode om man önskar nyttja den längsta räckvidden. Se även till att du har rätt lufttryck i däcken om du har luftfyllda däck.